Sundere knækbrød

Fit&Sund diætist
Ingredienser

1 dl havregryn
1 dl sesamfrø
1 dl hørfrø
1 dl solsikkekerner
3,5 dl hvidt hvedemel
1 tsk. bagepulver
1 tsk. salt
1 tsk. flagesalt
2 dl vand
1 dl olie

Fremgangsmåde

Tænd ovnen på 180 g.

Bland alle de tørre ingredienser sammen i en skål på nær flagesalt.

Del dejen op i to.

Rul dejen mellem 2 stk. bagepapir – brug en kagerulle. Dejen skal være 2-3 ml og fylde en bageplade – så du i alt får to bageplader.

Lav riser i dejen – evt. med en pizzaskærer – så hver bageplade giver ca. 25 stk. knækbrød.

Drysses efterfølgende med flagesalt – eller groft salt.

Knækbrødene bages i ovnen 15-20 minutter ved 180 grader. Eventuelt bag én plade ad gangen – det giver det bedste resultat.

Knækbrødene tages ud, når de begynder at blive lidt mørke i farven.

Afkøles på en rist efterfølgende.

Energi pr. stk.

Energi 57 kalorier
Kulhydrat 3,6 g
Kostfibre 1,1 g
Protein 1,5 g
Fedt 3,9 g

Måske du også er interesseret i

Opskrifter
mellemmåltid

Hjemmelavet mysli

Myslien har godt med fibre og protein – og desuden sunde olier fra kernerne og nødderne….

Læs mere

Livsstil

Sundere vaner i sommerferien: Strategier til en balanceret ferie

Diætisterne giver tips til, hvordan du kan bevare en sund livsstil i ferien og samtidig nyde sommeren fuldt ud….

Læs mere

Livsstil

Overvejer du at ændre noget i din livsstil?

Kort om, hvordan du kan motivere dig selv, når du ønsker at ændre noget i din livsstil….

Læs mere