Ingredienser
1 dl havregryn
1 dl sesamfrø
1 dl hørfrø
1 dl solsikkekerner
3,5 dl hvidt hvedemel
1 tsk. bagepulver
1 tsk. salt
1 tsk. flagesalt
2 dl vand
1 dl olie
Fremgangsmåde
Tænd ovnen på 180 g.
Bland alle de tørre ingredienser sammen i en skål på nær flagesalt.
Del dejen op i to.
Rul dejen mellem 2 stk. bagepapir – brug en kagerulle. Dejen skal være 2-3 ml og fylde en bageplade – så du i alt får to bageplader.
Lav riser i dejen – evt. med en pizzaskærer – så hver bageplade giver ca. 25 stk. knækbrød.
Drysses efterfølgende med flagesalt – eller groft salt.
Knækbrødene bages i ovnen 15-20 minutter ved 180 grader. Eventuelt bag én plade ad gangen – det giver det bedste resultat.
Knækbrødene tages ud, når de begynder at blive lidt mørke i farven.
Afkøles på en rist efterfølgende.
Energi pr. stk.
Energi 57 kalorier
Kulhydrat 3,6 g
Kostfibre 1,1 g
Protein 1,5 g
Fedt 3,9 g