Kost, sportsernæring & træning

Når du skal træne eller dyrke sport, er det vigtigt, du får den rette ernæring og en passende mængde næringsstoffer. Det gælder al træning fra gåture til elitesport. Men det er også individuelt fra person til person. Fra vores hus i Aarhus hjælper vi dig til at opnå netop dit træningsmål.

Vi tilbyder:

Skriv til os

Vi bestræber os på at besvare din henvendelse hurtigst muligt. 

Forbedr din præstation

Skal du styrketræne, løbetræne, træne op til en ekstremsport eller blot i gang med at gå? Alle træningsformer er afhængige af, at du får de rette mængder og præcise valg af næringsstoffer både før, under og efter træningen. Dette er afgørende for, at din krop får genopbygget sig selv, så den kan yde og præstere mere og i længere tid ad gangen. Din kost er også vigtig, når du restituerer (hviler dig efter træning). Det er her, dit muskelvæv bliver genopbygget og dine energidepoter bliver genopfyldt. Derved er det en god idé at spise særligt udvalgte madvarer på bestemte tidspunkter i forbindelse med din træning.

Optimér din træning med en kostplan til sportsernæring

Vores diætist og kostvejleder fra Aarhus hjælper med, hvad du kan spise før, under og efter træningen. Eksempelvis hvad du skal indtage, hvad du skal drikke, hvornår og hvor meget og så videre.

Desuden er det meget forskelligt fra person til person, hvad éns energi-, restitutions- og væskebehov er. Så vi hjælper dig med at beregne dit præcise behov. Blandt andet hvor meget du skal bruge af kalorier, og hvor meget du bør indtage af protein, kulhydrat og fedt, om det er nødvendigt med proteintilskud og på hvilket tidspunkt. Derudfra laver vi sammen en personlig kostplan til dig. Og vi tager højde for justering senere hen, hvis du for eksempel skal intensivere træningen på et tidspunkt. Således sørger vi for, at du ernæringsmæssigt kommer helt i mål med din træning.

Selvom kostplanen er særligt designet til din træning, og måske endda til sportsernæring på eliteniveau, så er det stadig dig, der bestemmer, hvad du skal spise. Og det skal selvfølgelig være noget mad, du er glad for og som passer til din dagligdag. Vi har erfaret, at vores klienter opnår det bedste resultat, når der ikke er nogen forbud – blot sund fornuft. På den måde sørger vi for, at du holder motivationen oppe og har et godt forhold til din kost lige meget, hvor lang tid dit træningsforløb varer.