Vægtøgning

Synes du, at du er for tynd eller undervægtig? Er det besværligt for dig at tage på? Vi hjælper dig med at udregne dit energibehov, øge vægten og komme omkring årsagerne.

Vi tilbyder hjælp til:

Skriv til os

Vi bestræber os på at besvare din henvendelse hurtigst muligt. 

Målet er at du kommer i balance

Der kan være mange grunde til undervægt. Uanset hvad, er kosten en vigtig del, når du skal øge din vægt. Her kan vores diætist hjælpe dig med eksempelvis at udregne dit reelle kaloriebehov. Derefter laver I sammen en næringsrig og sund kostplan, så du kan tage på i vægt.

Der er selvfølgelig plads til at gennemgå andre aspekter ud over kostplanen. For eksempel hvis du har en overbevisning om, hvilke ting der er sunde – også selvom de i længden ikke er sunde for din krop. Det tager vi fat på i fællesskab, hvor fokus er, at du kommer mere i balance med dig selv og i balance med, hvordan du ser dig selv.

Sund vægtøgning

Mange har enormt svært ved at tage på, hvis de har været undervægtige længe. De får ofte beskeden fra enten deres læge eller deres nærmeste omgivelser, at de blot skal spise mere eller indtage rigeligt med smør, fløde og fedtholdige produkter. Det råd kan være svært at følge, fordi man som undervægtig fysisk ikke kan have så stor en mængde mad i sin mavesæk, og fedtholdig mad bliver hurtigt for kvalmt. Men sådan behøver det ikke være.

Vores kliniske diætist, Runa, har fokus på sund vægtøgning, hvor hun anbefaler mange små energiberigede måltider med fokus på de sundere fedttyper som olie, avokado, nødder, frø og kerner.

Ønsker du en kostplan, bliver det et samarbejde mellem dig som klient og Runa som behandler. Forstået på den måde at I sammen laver en plan, der passer til din hverdag og dine behov ud fra dine madpræferencer og Runas viden i forhold til vægtøgning.