Dette lækre bananbrød kan bruges som både dessert, mellemmåltid eller som kage til eftermiddagskaffen.
Ingredienser
3 overmodne bananer
3 æg
200 g hytteost
100 g skyr
100 g hvedemel
100 g grahamsmel
1 tsk. bagepulver
1/2 tsk. natron
2 tsk. vaniljesukker
1/2 tsk. salt
30 dråber flydende sødemiddel (fx stevia)
100 g mørk chokolade (min. 70 % kakaoindhold)
Fremgangsmåde
Mos de overmodne bananer med en gaffel og rør de resterende ingredienser i.
Vend lidt hakket mørk chokolade i dejen til sidst.
Smør en rugbrødform med lidt olie og bag brødet ved 170 grader (varmluft) i 45 minutter.
Kan nydes både varmt og koldt (konsistensen er meget forskellig).
Opbevar bananbrødet på køl eller frys det eventuelt ned i skiver, så du kan tage lidt ud efterhånden. Det kan sagtens holde sig på køl i 4-5 dage.
Energi pr. 100 gram
Energi 184 kcal.
Kulhydrat 22,2 g
Protein 8,3 g
Fedt 6,1 g
Kostfibre 1,7 g