Ovnbagt græskar

Fit&Sund diætist

Denne opskrift viser, hvordan du nemt kan bage græskarstykker, der passer perfekt som tilbehør til mange forskellige retter – eller som sprød og farverig topping på for eksempel suppe eller salat.

Her bruges et hokkaidogræskar, men du kan sagtens anvende andre græskartyper alt efter, hvad du kan lide og har adgang til.

Ingredienser

1 lille hokkaidogræskar, ca. 500 g
2 spsk. olivenolie eller rapsolie
1 tsk. salt

Fremgangsmåde

Skyl græskarret grundigt udvendigt, og fjern kerner samt de bløde indre dele. (Du kan evt. gemme kernerne, skylle dem og bage dem i ovnen som en sprød snack).

Skær græskarret i mindre stykker på cirka 1 x 2 cm.

Kom stykkerne i en skål eller frysepose, og tilsæt olie og salt.

Vend det hele godt rundt, så alle stykker er dækket.

Fordel græskarstykkerne på en bageplade med bagepapir, og bag dem i ca. 20 minutter ved 200 grader – eller indtil de er helt møre.

Hvis græskarret skal bruges i en salat, smager det bedst, når det er afkølet. Lav gerne en større portion – de bagte stykker kan holde sig nogle dage i køleskabet og bruges efter behov.

Energifordeling pr. 100 gram

Energi 84 kcal
Protein 1,9 g 
Fedt 5,7 g
Kulhydrat 4,5 g 
Kostfibre 3,7 g