Myslibar

Fit&Sund diætist

Denne myslibar er et nemt mellemmåltid til små udflugter.

Ingredienser

1 æg
0,5 dl appelsinjuice
3 spsk. olivenolie
1 spsk. honning
150 g havregryn
50 g kokosmel
60 g hvedemel
0,25 tsk. bagepulver
2 tsk. kanel
1 tsk. vaniljepulver
1 knivspids salt
100 g dadler, tørrede
100 g tranebær, tørrede
1 dl solsikkekerner

 

Fremgangsmåde

Bland de tørre ingredienser sammen (havregryn, kokosmel, mel, bagepulver, kanel, vaniljepulver og salt i en stor skål og bland det grundigt.

Tilsæt kerner, tranebær og hakkede dadler og bland igen.

Bland flydende honning, olie, æg og juice sammen og hæld det i massen og bland grundigt indtil al væden er opsuget (massen må ikke være for ”tør”).

Pres massen i en form (32 cm x 22 cm) beklædt med bagepapir.

Bag myslibarerne i en forvarmet ovn ved 175 grader varmluft i ca. 25 minutter.

Tag dem ud, og lad dem køle en smule. Skru ovnen ned til 125 grader.

Tag myslibarerne ud af formen, og skær dem ud med en stor kniv, inden massen bliver helt kold.

Sæt dem på en rist og bag dem i ca. 15 minutter ved 125 grader.

Lad dem køle helt af på risten og opbevar dem derefter køligt og tørt.

 

Energi pr. stk. 60 gram / 100 gram

Energi 215/372 kcal.
Kulhydrat 26/45 g
Protein 4/7 g
Fedt 10/17 g
Kostfibre 3/6 g

 

Måske du også er interesseret i

Opskrifter
mellemmåltid

Hjemmelavet mysli

Myslien har godt med fibre og protein – og desuden sunde olier fra kernerne og nødderne….

Læs mere

Livsstil

Sundere vaner i sommerferien: Strategier til en balanceret ferie

Diætisterne giver tips til, hvordan du kan bevare en sund livsstil i ferien og samtidig nyde sommeren fuldt ud….

Læs mere

Livsstil

Overvejer du at ændre noget i din livsstil?

Kort om, hvordan du kan motivere dig selv, når du ønsker at ændre noget i din livsstil….

Læs mere