Denne myslibar er et nemt mellemmåltid til små udflugter.
Ingredienser
1 æg
0,5 dl appelsinjuice
3 spsk. olivenolie
1 spsk. honning
150 g havregryn
50 g kokosmel
60 g hvedemel
0,25 tsk. bagepulver
2 tsk. kanel
1 tsk. vaniljepulver
1 knivspids salt
100 g dadler, tørrede
100 g tranebær, tørrede
1 dl solsikkekerner
Fremgangsmåde
Bland de tørre ingredienser sammen (havregryn, kokosmel, mel, bagepulver, kanel, vaniljepulver og salt i en stor skål og bland det grundigt.
Tilsæt kerner, tranebær og hakkede dadler og bland igen.
Bland flydende honning, olie, æg og juice sammen og hæld det i massen og bland grundigt indtil al væden er opsuget (massen må ikke være for ”tør”).
Pres massen i en form (32 cm x 22 cm) beklædt med bagepapir.
Bag myslibarerne i en forvarmet ovn ved 175 grader varmluft i ca. 25 minutter.
Tag dem ud, og lad dem køle en smule. Skru ovnen ned til 125 grader.
Tag myslibarerne ud af formen, og skær dem ud med en stor kniv, inden massen bliver helt kold.
Sæt dem på en rist og bag dem i ca. 15 minutter ved 125 grader.
Lad dem køle helt af på risten og opbevar dem derefter køligt og tørt.
Energi pr. stk. 60 gram / 100 gram
Energi 215/372 kcal.
Kulhydrat 26/45 g
Protein 4/7 g
Fedt 10/17 g
Kostfibre 3/6 g