Havregrødsklatkager

Fit&Sund diætist

Et sødt og nærende mellemmåltid.

 

Ingredienser (8 stk.)

1 dl havregryn
2 dl vand
1 æg
1 spsk. hvedemel
2 spsk. mælk
1/2 tsk. bagepulver
1 tsk. sukker
Lidt fedtstof til stegning – eventuelt flydende Becel.

 

Fremgangsmåde

Lav havregrød af havregryn, vand og salt, og lad det køle let af.

Rør derefter æg, mel, mælk, bagepulver og sukker i grøden.

Varm en pande op med lidt fedtstof og fordel dejen i små klatter på panden. Steg dem til de er gyldne på hver side.

 

Energi pr. stk. 45 gram / 100 gram

Energi 42/97 kalorier
Kulhydrat 4/10 g
Protein 2/4 g
Fedt 2/4 g
Kostfibre 0,5/1 g