Ingredienser (40 stk.)
6 dl lunken vand1 pakke gær
2 spsk. olie
2 tsk. salt
2 tsk. sukker
8 dl hvedemel
7 dl grahamsmel eller anden fuldkornsmel
20 normale pølser – deles i to (pølser uden kød kan også bruges)
Ketchup
Frø/kerner til pynt (fx græskarkerner, solsikkerkerner, hørfrø, sesamfrø, birkes)
1 æg til pensling
Fremgangsmåde
Opløs gær i det lunkne vand. Tilføj olie og sukker.
Tilføj nu melet lidt efter lidt sammen med salt.
Ælt dejen godt.
Lad den hæve i ca. 60 minutter.
Del nu dejen i 5 klumper. Rul hver enkel klump ud som en stor cirkel.
Del cirklen i 8 trekanter og kom en stribe ketchup på sammen med en halv pølse.
Trekanten rulles nu sammen og lægges på en bageplade.
Pølsehornene pensles med et sammenpisket æg og drysses med frø/kerner.
Bag dem ved 200 grader varmluft i ca. 14 minutter.
Tip! Servér pølsehornene i madpakken sammen med lidt gnavegrønt eller som et mellemmåltid.
Energi pr. stk. (75 gram) / 100 g
Energi 175/230 kcal.
Kulhydrat 18/24 g
Protein 5,8/7,5 g
Fedt 8/11 g
Kostfibre 1,9/2,5 g