Grove pølsehorn

Fit&Sund diætist

Ingredienser (40 stk.)
6 dl lunken vand
1 pakke gær
2 spsk. olie
2 tsk. salt
2 tsk. sukker
8 dl hvedemel
7 dl grahamsmel eller anden fuldkornsmel
20 normale pølser – deles i to (pølser uden kød kan også bruges)
Ketchup
Frø/kerner til pynt (fx græskarkerner, solsikkerkerner, hørfrø, sesamfrø, birkes)
1 æg til pensling

Fremgangsmåde

Opløs gær i det lunkne vand. Tilføj olie og sukker.

Tilføj nu melet lidt efter lidt sammen med salt.

Ælt dejen godt.

Lad den hæve i ca. 60 minutter.

Del nu dejen i 5 klumper. Rul hver enkel klump ud som en stor cirkel.

Del cirklen i 8 trekanter og kom en stribe ketchup på sammen med en halv pølse.

Trekanten rulles nu sammen og lægges på en bageplade.

Pølsehornene pensles med et sammenpisket æg og drysses med frø/kerner.

Bag dem ved 200 grader varmluft i ca. 14 minutter.

Tip! Servér pølsehornene i madpakken sammen med lidt gnavegrønt eller som et mellemmåltid.

Energi pr. stk. (75 gram) / 100 g

Energi 175/230 kcal.
Kulhydrat 18/24 g
Protein 5,8/7,5 g
Fedt 8/11 g
Kostfibre 1,9/2,5 g

Måske du også er interesseret i

Opskrifter
mellemmåltid

Hjemmelavet mysli

Myslien har godt med fibre og protein – og desuden sunde olier fra kernerne og nødderne….

Læs mere

Livsstil

Sundere vaner i sommerferien: Strategier til en balanceret ferie

Diætisterne giver tips til, hvordan du kan bevare en sund livsstil i ferien og samtidig nyde sommeren fuldt ud….

Læs mere

Livsstil

Overvejer du at ændre noget i din livsstil?

Kort om, hvordan du kan motivere dig selv, når du ønsker at ændre noget i din livsstil….

Læs mere