PCO/PCOS kostplan

PCO/PCOS (polycystisk ovariesyndrom) er en udbredt hormonel lidelse hos kvinder i den fødedygtige alder, som på grund af lidelsen har svært ved at blive gravide. Behandlingen fra vores diætist i Aarhus omfatter både kost- og motionsændringer, hvilket fjerner meget af ubehaget fra PCO.

Symptomer på PCO/PCOS:

Skriv til os

Vi bestræber os på at besvare din henvendelse hurtigst muligt. 

Optimal hormonbalance gennem vægttab og kost

Omkring 5 til 10 % kvinder i den fødedygtige alder i Danmark får PCO/PCOS. Da hovedparten af denne gruppe er overvægtige, er det afgørende, at man får hjælp til vægttab, da vægttab i sig selv giver en langt bedre hormonbalance.

Mange kvinder med PCOS udvikler insulinresistens, hvilket vil sige, at cellerne bliver mindre følsomme overfor insulin. Desuden opbygger man mere mavefedt eller nærmere sagt, fedt omkring organerne. Oven i dette bliver man mere sulten, specielt hvis man spiser mange kulhydrater i sin kost. Har man PCOS, oplever man dermed ikke mæthed på samme måde som normalt.

Få færre symptomer med den rette kostplan

Hos Fit&Sund diætist i Aarhus får du hjælp og vejledning til at sammensætte en kostplan, der regulerer dit blodsukker og dermed sænker dit insulinniveau. Dermed får du færre symptomer og langt mere velvære. Forskning viser, at hvis du skærer ned på den samlede mængde af kulhydrater, specielt de simple kulhydrater og får mere fokus på de fiberrige kulhydrater, opnår du en bedre insulinfølsomhed, som er godt for din krop. Desuden kan det tilvejebringe andre positive resultater såsom et vægttab.

De bedste resultater sker gennem kostændringer, som varer ved. For at du kan opnå dette, sørger vi for, at du ikke kommer på en kur. Altså bestemmer du selv, hvad du spiser – intet er forbudt. Og du skal selvfølgelig have mulighed for at kunne spise sammen med andre og ikke mindst det samme som de andre. Det hele blot med sund fornuft og ud fra de enklete principper i forhold til PCOS.