Medicinsk vægttab med læge og diætist

Er du svært overvægtig og har udfordringer med at tabe dig? Har du prøvet alt, hvad der findes af slankekure og vægttabskurser, men uden et varigt resultat? Vores klinik i Aarhus tilbyder nu et medicinsk vægttabsforløb, hvor du får vejledning fra både en autoriseret klinisk diætist og en speciallæge. Samtidig kan du få personlig træning, som yderligere kan gavne dit vægttab.

Vi tilbyder blandt andet:

Skriv til os

Vi bestræber os på at besvare din henvendelse hurtigst muligt. 

Du får en høj faglighed

Vi tilbyder først og fremmest en høj faglighed til dit medicinske vægttab, så du bliver guidet grundigt, sikkert og effektivt gennem dit forløb. Du får hjælp fra vores autoriserede kliniske diætist fra Aarhus, som har over 5 års erfaring med medicinsk hjælp til vægttabsbehandling. Og du får konsultation med vores speciallæge samt mulighed for et skræddersyet træningsforløb med en certificeret personlig træner.

Afspil video

Kort om dit medicinske vægttabsforløb

  1. Du får en kort afklaringssamtale med diætisten, hvor vi sammen aftaler rammerne for dit forløb.
  2. Dernæst får du en opstartskonsultation samt opfølgende vejledninger ved diætisten, hvor du undervejs får en masse redskaber og ideer med mere til at tackle udfordringer i din hverdag.
  3. Derefter får du en videokonsultation med vores læge. Her taler du med lægen om den medicinske behandling i forhold til effekter, bivirkninger og andre ting, som du skal være opmærksom på under forløbet.

Forløbet i detaljer

Ved vejledningerne hos diætisten er der fokus på vaneændring og strukturering af din hverdag, for eksempel ved indkøb, madlavning med mere. Desuden får du en kropsanalyse, hver gang du besøger diætisten. Her måler vi din fedtprocent, muskelmasse, livvidde, blodtryk med mere, så vi kan notere dine fremskridt.

Undervejs i forløbet er din primære kontakt vores diætist, som også står til rådighed, når du har behov for støtte eller har spørgsmål. Du har mulighed for at blive på medicinen, så længe du ønsker det i samarbejde med vores læge. Dog har vi fokus på, at du forhåbentlig kan komme af medicinen på sigt, og det gør vi ved gradvist at indføre vedvarende sunde vaner i din hverdag. Dermed vil du også efterhånden kunne mærke de fordele, som de nye vaner – ikke kun medicinen – kan give dig, eksempelvis en mere balanceret kost, bedre søvn, mere velvære, overskud, selvtillid og glæde.

Ved slutningen af forløbet samler vi dine resultater og finder sammen ud af, om du skal fortsætte forløbet eller om du kan gå videre på egen hånd. Husk, du kan altid kontakte os igen, hvis du ønsker det eller oplever tilbagefald.

Dine behandlere

Runa Gisladottir er din kontaktperson under forløbet. Hun er i Aarhus-afdelingen og er autoriseret klinisk diætist og certificeret i IBS (irritabel tyktarm) og Low FODMAP-diæt. Runa har flere års faglig erfaring med medicinsk hjælp til vægttab. Hun har fokus på, at du får mulighed for at nedtrappe medicinen og komme af den ved hjælp af glidende vaneændringer, som foregår i et tempo, du selv er med til at vælge og kan overskue. Klik her for at læse mere om Runa. Derudover er Runa uddannet personlig træner, så du har mulighed for at vælge hende som din personlige træner under dit vægttabsforløb.

Peter Anders Christensen er vores tilknyttede speciallæge. Han har en omfattende lægevidenskabelig erfaring og dertil en interesse for diabetes/overvægt. Han har blandt andet været overlæge ved adskillige hospitalsafdelinger samt tilknyttet NATO og de danske specialstyrker i en årrække. Hertil har Peter udgivet en del videnskabelige publikationer og fungerer som ekstern lektor ved Cork University.

Vælg mellem to forløb

Forløb 1

Medicin & kostvejledning

Lille forløb

Samlet pris: 7.000 kr.

Forløb 2

Medicin & kostvejledning

Stort forløb

Samlet pris: 9.000 kr.

Tilskud

Bemærk, at du som klient selv står for udgiften til medicinen. Derfor gør vi også opmærksom på, at der er mulighed for tilskud. Er du medlem af Sygeforsikringen ”danmark”, kan du få tilskud til både vægttabsmedicinen (indtil 1. januar 2024) og til diætistydelserne.

Du kan også få dækket diætistydelserne af en sundhedsforsikring, hvis du har en. Mange har en sundhedsforsikring i forbindelse med deres arbejde, så du kan eventuelt spørge din arbejdsgiver. Vi anbefaler, at du tjekker din sundhedsforsikring angående dækning. Betingelserne er nemlig forskellige fra sundhedsforsikring til sundhedsforsikring. Nogle dækker 5 behandlinger og andre 10 behandlinger, så det er som regel ikke hele behandlingen, du kan få dækket.

Træning

Vi anbefaler grundet flere års faglig erfaring med medicinsk vægttab, at du supplerer dit vægttabsforløb med træning. Du kan begynde træningen enten ved opstart af dit vægttabsforløb eller undervejs. Mange videnskabelige studier viser, at træning bidrager til at øge vægttabet. Samtidig taber du mindst muligt af din muskelmasse, som er vigtig ved forbrænding af kalorier. Jo mere muskelmasse, jo større forbrænding. Desuden får du lettere ved at vedligeholde dit vægttab efter eventuel medicinudtrapning.

Du får en EREPS-certificeret personlig træner

Vores personlige trænere er alle EREPS-certificerede på højeste niveau inden for personlig træning. De hjælper dig godt i gang med en effektiv og struktureret træning. Og har du en skade eller skavank, tilbyder vi også træning med en fysioterapeut – spørg efter pris i Fit&Sund Aarhus C (aarhus@fitogsund.dk). Læs om vores lokale trænere her. Her følger priserne for personlig træning:

1 ugentlig træning

10 uger

Samlet pris: 5.000 kr.

2 ugentlige træninger

10 uger

Samlet pris: 9.800 kr.

Start dit forløb allerede nu

Kontakt os på rg@fitogsund.dk eller telefon 27 28 18 86 – Vi ser frem til at hjælpe dig!